Balesetet szenvedett Kempf Zoltán

Balesetet szenvedett Kempf Zoltán (Zozo), de stabil az állapota. Több helyen arccsonttörést szenvedett a hazai kerékpáros BMX Freestyle egyik legnagyobb alakja, Kempf Zoltán (Zozó) a Svájcban megrendezett EUC Freestyle Európa Bajnokságon. Gyakorlata közben olyan balszerencsésen esett és ért talajt, hogy fejsérülése miatt azonnal kórházba, intenzív osztályra szállították, ahol jelen pillanatban is megfigyelés alatt tartják.

Város Viktória szakágvezető elmondta; beszélt, kommunikált vele, mindenre reagál, de a következő pár óra meghatározó lesz, ezért a legfontosabb, hogy Zozo pihenni tudjon. Mindeközben Krausz Kristóf és Újváry Zoltán is a döntőbe jutottak, ahol délután egy kicsit talán Zozo gyógyulásáért is mutatják majd be a gyakorlatokat.

Az esésekből származó sérülések egyre gyakoribbak a sportban, ezért a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Magyar Judo Szövetség közös, „Ne törd magad” nevű, esésoktató programját a tervek szerint kiterjesztik a többi sportágra is és alapítványt hoznak létre annak érdekében, hogy minden magyar sportoló megtanulhasson biztonságosabban talajt fogni.

Kérjük, hogy Zozót és családját egyelőre ne keressék sem a kerékpárosok sem a sajtó képviselői, további jelzésig minden kapcsolattartás a Magyar Kerékpáros Szövetségen keresztül történjen!

Magyar Kerékpáros Szövetség