Dináé a hegyi trikó a bolgár körversenyen

Dina Márton nyerte a hegyi pontversenyt, összetettben pedig hatodik lett a 71. bolgár körversenyen, amelyen több előkelő magyar szakaszeredmény is született.

Hét magyar versenyző szerepelt a hatnapos bolgár viadalon: az ATT Investmentsben Dina Márton, az Epronex-Hungary csapatában Rózsa Balázs, Karl Ádám, Szöllőssy Ádám, Vaskó Levente – a dél-afrikai Byron Muntonnel kiegészülve -, a Vini Monzon-Savini Due-OMZ-ben Mórocz Barnabás, míg a Lotusban Pápai Ádám indult.
Az egy kilométeres szófiai prológon Karl épphogy lemaradt a top tízről és lett 11. kétmásodperces hátránnyal.





Dina a második szakasz után vette át a hegyi pontverseny éllovasát illető pöttyös trikót, ezt őrizte is a folytatásban, miközben a harmadik etap mezőnyhajrájában Karl harmadikként ért célba, ezzel 1 UCI pontot szerezve. A negyedik, hegyi szakaszon Dina tizedik lett, ezzel összetettben feljött a hetedik pozícióba, amiből még egyet lépett előre a záróetap után, mivel a szakaszgyőztes Martin Papanov 20 másodperces büntetést kapott. Így Dina a hatodikként zárta az összetettet, a hegyi pontversenyt pedig az élen csapattársát, Jakub Otrubát megelőzve.

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség