Komolyan kimaxoltuk ezt a délelőttöt is

Újabb remek előfutam-sorozatot zártak úszóink pénteken Belgrádban: minden számban megvolt a továbbjutás, egy kivétellel mindegyikben két-két helyet foglaltunk le a folytatásban.

 

Csak ötven gyorson nem sikerült mindkét indulónknak a továbblépés, igaz, egyfelől Senánszky Petra egy könnyed száguldással másodikként kezdi a középdöntőt, másfelől Ábrahám Minnán a varázslatos 200 gyors másnapján aligha kérhettük számon, hogy miért nem sikerült a sprintszám.

Egyébként csupán a szokásos. Kétszáz pillangón Milák Kristóf és Márton Richárd 2-3. Idővel kvalifikált, Holló Balázs miattuk nem folytathatja, mert amúgy hatodikként neki is helye lenne az esti szeánszon (sőt, alighanem a döntőig is eljutna simán). Ezerötszázon Sárkány Zalán harmadikként evickélt tovább („ez most már rettenetesen meleg volt…” – kommentálta a 800 bronzérmese), és még Gálicz Lászlónak is sikerült elcsípnie a 8. helyet, azaz pályafutása során először úszhat felnőtt világversenyen fináléban.

A hölgyekre visszatérve, Komoróczy Lora (6.) és Molnár Dóra (9.) gond nélkül vette az akadályt 100 háton, Sebestyén Dalma pedig igencsak reménytkeltően, harmadikként 200 vegyesen.

A csütörtökön történtek fényében picit remegve figyeltük a mixed 4×100-as gyorsváltót, nehogy megint valami malőr történjék, de Szabados Bence, Magda Boldizsár, Fábián Betti és Ábrahám Minna még óvatos váltásokkal is hozta a négyes pályát (azaz az első helyet) az esti döntőre.

Rajtuk kívül az igen szép eredménnyel kecsegtető női 1500 gyorson Mihályvári-Farkas Viktória és Jackl Vivien megy az érmekért, 50 háton Kós Hubertet és Jászó Ádámnak szurkolhatunk, 200 mellen pedig Békési Eszternek.

A Komolyan kimaxoltuk ezt a délelőttöt is bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.