Maradna posztján a svájci válogatott szövetségi kapitánya

A svájci válogatott a negyeddöntőig menetelt az idei Európa-bajnokságon…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A svájci válogatott szövetségi kapitánya, Murat Yakin az Eb után lejáró szerződése ellenére a továbbiakban is szívesen betöltené a pozícióját:

“Az Európa-bajnokság elejétől a végéig nagyszerűen futballoztunk. Nagyon örültem annak, ahogyan játszottunk, büszke vagyok a társaságra, a csapatszellemre, különösen azokra, akik kevés lehetőséget kaptak, mégis kitettek magukért. Lejárt a szerződésem, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz folytatás. A válogatott nálam prioritást élvez. Nem folytatok tárgyalásokat más klubokkal, nincsenek ajánlataim máshonnét. Ha visszatekintek az elmúlt három évre, remekül kezdtünk, majd jött egy hónap, amikor kitört a káosz, az eredmények nem voltak megfelelőek, azonban akkor sem lettem ideges, mert tudtam, mikor és hol kell meghúzni a gyeplőt. Boldogan fogadtam el a felkérést, örülök, hogy minden célomat elértem. Az, hogy a szerződésem lejárt, normális helyzet, meglátjuk, miként alakulnak a tárgyalások. Az irántam megnyilvánuló bizalom, és hogy a szurkolókra ilyen hatással voltunk, döntő jelentőségű számomra.”

A 49 esztendős szakember 2021 augusztusa óta irányítja a svájci válogatottat, azóta 39 meccsen ült a helvétek kispadján, akik ebből 17 találkozót nyertek meg 14 döntetlen és nyolc vereség mellett.

fociclub

A Maradna posztján a svájci válogatott szövetségi kapitánya bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.