Megvan a magyar válogatott hátvéd új csapata – HIVATALOS

Az elmúlt hetekben felröppent híreszteléseknek megfelelően a Fehérvártól távozó rutinos hátvéd az Újpesthez szerződött…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Az Újpest hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a Fehérvártól az elmúlt szezon végeztével távozó tapasztalt magyar válogatott hátvéd, Fiola Attila a lila-fehéreknél folytatja pályafutását.

A 34 esztendős védő a Paks színeiben nevelkedett, 2009-től öt éven át erősítette a tolnai csapatot az NB I-ben. Fiola ezt követően egy szezont a Puskás Akadémia alkalmazásában töltött, 2016-tól mostanáig pedig a Fehérvár labdarúgója volt. A rutinos hátvéd tagja volt a 2018-ban bajnoki címet, 2019-ben pedig a Magyar Kupát nyert piros-kékeknek, emellett összesen háromszor lett csapatával ezüstérmes az NB I-ben.

Fiola éveken át a Fehérvár védelmének alapembere volt, minden sorozatot figyelembe véve több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, azonban az utolsó szezonjában részben sérülések miatt is csupán 12 bajnokin jutott szóhoz.

A sokoldalú hátvéd az elmúlt években rendszeresen tagja volt a magyar válogatott keretének, 2014 óta 59 mérkőzésen kétszer talált be, egyik gólját a 2021-es Európa-bajnokságon Franciaország ellen szerezte a Puskás Arénában.

A lila-fehérek honlapja az új igazolással kapcsolatban kiemelte, hogy Fiola a rutinjával és stabilitásával tovább szilárdítja az újpesti védelmet, és további rotációs lehetőséget biztosít Bartosz Grzelak számára. A pályán kívül is vezéregyéniség, így fiatal játékosoknak iránymutatást, sőt a teljes öltöző számára még nagyobb elkötelezettséget hozhat.

fociclub

A Megvan a magyar válogatott hátvéd új csapata – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.