Pályakerékpár: Szenzációs VB kvóták, hazai UCI verseny

Az elmúlt és az elkövetkezendő hetekben is a pályasportra figyel a kerékpáros közösség, ugyanis Drijver Bertold omniumban és pontversenyben, Szalontay Sándor pedig sprintben szerzett világbajnoki kvótát, így két magyar versenyző három versenyszámban indulhat a dániai, Kottbusban rendezendő pályakerékpáros világbajnokságon. Ez már önmagában szenzáció, pláne, hogy mindketten itthon készülhetnek, ugyanis október 5-én és 6-án a Kőbányai BringAréna UCI nemzetközi versenynek ad otthont a hazai Országos Bajnokság megrendezése mellett.

Kétnapos pályakerékpáros ünnep veszi kezdetét október 5-én a Kőbányai BringArénában, ahol az idei Országos Bajnokság mellett a II. GP Budapest nemzetközi pályakerékpáros versenyt is lebonyolítják. Drijver Bertold és Szalontay Sándor, két világbajnoki kvótaszerzőnk is rajthoz áll, hogy felkészülhessenek a dániai megmérettetésre.



Szalontay Sanyi egészen az utolsó pillanatokig idén is versenyben volt a párizsi olimpiai kvótáért, Bertoldnak pedig nem titkolt vágya, hogy omniumban szeretne majd kvótát szerezni Los Angelesre, 2028-ban. Van tehát cél és feladat is, amelyhez a megfelelő versenykörnyezet is elengedhetetlen.

Pataki Ibolya szakágvezető emlékeztetett, hogy utoljára Lovassy Krisztián tudott világbajnoki kvótát szerezni ebben a versenyszámban, így bizakodhatunk, hogy a pálya szakág ismét erőre kap és építkezni tud mind a versenyzői mind pedig a versenyszervezői oldalon. A GP kapcsán jelenleg az önkéntesek toborzása és a nézői regisztráció zajlik, amelyről bővebb információt találhatnak a verseny Facebook oldalán: GP Budapest Nemzetközi Pályakerékpáros Verseny FB

A kétnapos versenyhétvége első napján a scratch, a sprint és a pontverseny kerül megrendezésre, a második napon pedig az omnium és a keirin futamait izguálhatják végig a nézők. a belépés ingyenes, a szervezők minden kerékpársport rajongót szeretettel várnak!

2024szo05oktEgész napvas06Pálya OB II. fordulóBudapest – BringArénaSzakágPályaKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

2024szo05oktEgész napvas06Grand Prix Budapest 2024Budapest – Kőbányai BringArénaSzakágPályaKategóriaUCI CL2

Magyar Kerékpáros Szövetség