Serie A: az Interben folytatja karrierjét a Napolitól távozó középpályás! – hivatalos

A bajnoki címvédő Internazionale hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtették a Napolitól nyolc szezont követően távozó lengyel válogatott középpályást, nevezetesen Piotr Zielinskit…

(Photo by Francesco Scaccianoce/Getty Images)

Az Inter színeiben folytatja pályafutását Piotr Zielinski, a milánói gárda ingyen szerezte meg a lengyel középpályás játékjogát, mivel a szerződése lejárt a Napolival. A Nerazzurri 2028 nyaráig szóló kontraktust kötött a tapasztalt játékossal. 

Piotr Zielinskit 2016 nyarán az Udinesétől igazolta le a Napoli 16 millió euró ellenében. A lengyel középpályás egyértelműen a nápolyi alakulat meghatározó alakja volt az elmúlt nyolc esztendőben, a komolyabb sérülések pedig elkerülték. Minden sorozatot egybe véve 364 mérkőzésen lépett pályára a Napoliban, ezeken 51 találatot és 46 gólpasszt jegyzett. Társaival nyert bajnokságot és Olasz Kupát. A lengyel válogatottban szintén oszlopos tagnak számít, 2013 júniusában debütált a nemzeti csapatban, eddig összesen 93 találkozón húzhatta fel magára a címeres mezt. Ez idáig három Európa-bajnokságon (2016, 2021, 2024) és két világbajnokságon (2018, 2022) vett részt. 

fociclub

A Serie A: az Interben folytatja karrierjét a Napolitól távozó középpályás! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.