Serie A: kinevezték Ranieri utódját – HIVATALOS

Eldőlt, hogy Claudio Ranieri előző idény végi leköszönését követően melyik edző veszi át a Cagliari irányítását…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Cagliari megerősítette, hogy a következő szezontól Davide Nicola lesz a csapat új vezetőedzője, akivel két évre szóló megállapodást kötöttek.

A szárdokat egy évvel ezelőtt Claudio Ranieri vezette vissza a másodosztályból az élvonalba, majd a veterán szakember egy szezont a Serie A-ban is vezette a csapatot, azonban a 2023-2024-es idény végeztével befejezte edzői karrierjét. Ranieri utódja a kiesőjelölt csapatok népszerű megmentője lett, aki az elmúlt idényben az Empolit vette át menet közben és tartotta bent az élvonalban.

A színre lépő 51 éves tréner a 2016-2017-es idényben a Crotonét, a 2022-2023-as szezonban pedig a Salernitanát tartotta bent lehetetlennek tűnő helyzetből, azonban mindkét állomáshelyéről a rákövetkező idényben elbocsátották. Nicola közel egy éve volt munkanélküli, miután 2023. februrájában került lapátra a salernóiaknál. Ezen két csapat mellett a Livorno, a Bari, az Udinese, a Genoa és a Torino trénere is volt, azonban egyetlen állomáshelyén sem tudott hosszabb távon maradandót alkotni.

Az edző tavaly januárban ült le a toszkán gárda kispadjára, amelyet összesen 18 találkozón vezetett. Az Empoli ebből hat meccset nyert meg és hetet vesztett el öt döntetlen mellett.

fociclub

A Serie A: kinevezték Ranieri utódját – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.