Soós Olivér nívós utánpótlásversenyen nyert szakaszt Ausztriában

Soós Olivér révén magyar etapsiker született múlt héten az Österreichischer Radsportverband nevű nívós utánpótlásversenyen, Ausztriában.

A 22 csapatot, soraikban a jövő reménységeit felvonultató mezőnyben a DSI Cycling Team képviselte a magyar színeket. A Soós Olivér, Virág Marcell, Tóth Márk Martin, Horváth Máté, Péter-Lichtenberger Ábris összeállítású csapat legnagyobb sikerét az U17-es magyar bajnok Soós érte el, aki győzni tudott a Pöllau és Bad Waltersdorf közötti 81,2 kilométeres második etapon azzal, hogy egy ötfős szökésből ő hajrázott a legjobban.








Soós Olivér a következőket nyilatkozta szakaszgyőzelmét követően: “A verseny első 25 kilométere káoszos volt, nagyon ideges volt a mezőny. Az első hegy az jól ment, nem volt annyira nagy a tempó. A második hegy egy sprinthajrá után volt. Sikerült elölről kezdenem, viszont akkora tempó volt, hogy egyszerűen megúsztam az első csoportról, de sikerült összezárnunk. Az utolsó 15 km dombos volt, ahol elment az egyik Isorex-es, aki később a 2. és az egyik svéd srác, aki pedig 3. lett. Utánuk ment egyedül a BB csapatból egy versenyző. Mindezek után Stare Gal támadott, lett egy kis előnye, viszont tudtam, hogy erre mennem kell, mert elég nagy volt már az előnye. Gyorsan felugrottam rá, egymásra néztünk és nyomtuk maxon. Felértünk a többi srácra, akikkel nagyon jól össze tudtunk dolgozni. A végén sprintre érkeztünk. Az utolsó kanyarban másodikkent fordultam, majd sikerült nyernem. Nagyon boldog vagyok, szerintem ez az eddigi pályafutásom legkomolyabb eredménye. “

Összetettben Tóth zárt a legelőkelőbb pozícióban a szerdától vasárnapig megrendezett viadalon: 17. lett, közel négy és fél perc lemaradással a végső győztes osztrák Michael Hettegger mögött.

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség