Szerződést bontott védőjével a Chelsea, majd a francia bajnokságba igazolt a játékos – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy felbontotta védője, Malang Sarr szerződését, aki így ingyen igazolt a francia élvonalba (Ligue 1).

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A Chelsea felbontotta francia védője, Malang Sarr szerződését, a játékos pedig ezután a Lens csapatához igazolt. A 25 éves hátvéd kétéves szerződést írt alá, további 12 hónapos opcióval.

„Malang sokoldalú és komoly európai tapasztalattal rendelkező játékos, aki nagyon fiatalon kezdte pályafutását, és akinek karrierjét számos kihívás jellemezte. A megpróbáltatások ellenére sosem adta fel, és most azzal a határozott szándékkal csatlakozik a Lenshoz, hogy jól teljesítsen. Személyiségét a rugalmassága és az akadályok leküzdésének képessége formálja. Alázatossága, csapatszelleme és jellemének ereje tökéletesen illeszkedik a Lens értékeihez”

– mondta róla Pierre Dreossi, a Lens általános igazgatója.

Az angol klubnál még egy év lett volna hátra a kontraktusából, amit most közös megegyezéssel bontottak fel, így Sarr nem kap semmilyen kompenzációt az utolsó évéért.

Miután négy évvel ezelőtt csatlakozott a Chelsea-hez a Nice-től, Sarr a 2020/21-es idényt kölcsönben a Portónál töltötte, ahol 19 mérkőzésen lépett pályára. A következő szezonban visszatért a Chelsea-hez, és 21 alkalommal szerepelt a csapatban minden sorozatot figyelembe véve. A 2022/23-as szezonban a védő 22 alkalommal lépett pályára az AS Monacónál töltött kölcsönjátéka során. Az elmúlt szezonban visszatért a Chelsea-hez, de a korábbi vezetőedző, Mauricio Pochettino irányítása alatt nem került be 25 fős Premeir League-csapatba, így egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

Sarr a Nizzában kezdte pályafutását, ahol 17 évesen debütált, és 119 alkalommal szerepelt az első csapatban, mielőtt szabadügynökként a Chelsea-hez került.

fociclub

A Szerződést bontott védőjével a Chelsea, majd a francia bajnokságba igazolt a játékos – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.