Vas Blanka szerződését 2027-ig meghosszabbította az SD Worx-Protime

Az SD Worx-Protime női kerékpárcsapat 2027-ig meghosszabbította az országúti mezőnyversenyben U23-as világbajnok Vas Blanka szerződését.

Az elmúlt években az egyik legeredményesebb női sornak számító holland klub hétfőn kora este a közösségi oldalán jelentette be, hogy 2027-ig megtoldotta a 22 éves, a párizsi olimpián hegyikerékpárban és az országúti mezőnyversenyben egyaránt rajthoz álló magyar bringás kontraktusát. Vas 2021 júniusa óta erősíti az SD Worxöt, eddigi szerződése az esztendő végéig szólt.

A bejegyzés felidézte, hogy Vas tavaly a női Giro d’Italián és a svájci körversenyen is nyert szakaszt az U23-as vb-cím elhódítása mellett, míg idén két napig viselte az éllovast illető piros trikót a Vueltán. A hegyi és az országúti szakág mellett késő ősszel és télen terepkerékpárban (cyclocross) versenyez, amelyben ugyancsak a világ legjobbjai között tartják számon.

GLASGOW, SCOTLAND – AUGUST 13: Silver medalist Shirin Van Anrooij of The Netherlands, gold medalist Blanka Vas Kata of Hungary and bronze medalist Anna Shackley of The United Kingdom pose on the podium during the U23 medal ceremony after the Women Elite & Women U23 Road Race a 154.1km race from Loch Lomond to Glasgow at the 96th UCI Cycling World Championships Glasgow 2023, Day 11 /#UCIWWT / on August 13, 2023 in Glasgow, Scotland. (Photo by Dario Belingheri/Getty Images)

Danny Stam, a csapat sportvezetője kiemelte: Vas óriási tehetség, olyan versenyző, aki sokféle terepen képes jó eredmények elérésére, így tovább folytatják a közös munkát a fejlődése érdekében.

“Jól érzem magam az SD Worx-Protime-nál, a csapaton belüli hangulat illik hozzám, tudom kombinálni a terepkerékpárt az országútival és a hegyikerékpárral, sok szabadságot kapok, otthon érzem magam itt” – idézte a bejelentés Vast, akinek bevallása szerint nem volt sok gondolkodási időre szüksége a hosszabbítás eldöntéséhez.

Magyar Kerékpáros Szövetség